Alternatieve geneeswijzen

 

 

Aandacht en de tijd nemen voor je cliënt is bijzonder, omdat ik graag het ontstaan van de klacht zoek en vooral naar de oorzaak. Aandacht lijkt op het eerste gezicht zo'n enkelvoudig begrip, maar dat is het zeker niet. Een aandachtige behandelaar gaat op zoek naar de oorzaak, in plaats van de symptomen te onderdrukken.
Waarachtige aandacht betekent je focussen op de individuele cliënt daarom een Consulttijd van 50 minuten. De aandacht van de alternatieve geneeswijzen gaat behalve naar de unieke mens uit naar de hele mens.
Ook dit is een ingrediënt van mijn "kracht" en levensvisie.
Ik als Natuurgeneeskundige heb oog voor het gehele lichaam, in plaats van voor één onderdeel. Alle vormen van alternatieve geneeskunde gaan uit van een 'systeemvisie'. Ik zie het lichaam als een geheel.
Het holistische model namelijk: Lichaam, geest, meridiaanlijnen, chakra's, aura, verbindingen met de ander en zo verder. Klachten staan maar zelden op zichzelf.

En als een bepaalde klacht naar boven komt kan er zelfs gewoon een heftige emotie in de weg zitten zoals een rouwproces of heftige boosheid, dat het gehele systeem blokkeert.
Het veiligheidsprofiel is aanmerkelijker gunstiger dan van de reguliere geneeskunde.
De natuurlijke methoden vormen hun uitgangspunt, zoals voeding,homeopathie,kruiden en oliën en vooral het lichaamswerk.
Het lichaamswerk dat de 95% zelfgenezend vermogen van de mens activeert, is nog altijd het grootste goed wat de mens heeft.

^ Naar boven